Saturday, August 23, 2014

Iga ilma 5.7 vajab vahetust

Esimesed mõnusad Pärnu sügistormid tähendasid lõppu ka kauakestnud kuulikindlale iga-ilma 5.7 purjele EST-35. Vana hea Manic lõpetas suure akna rebenemise teel pikaajalise koostöölepingu ja lähem läbivaatus tuvastas, et tegelikult on lisaks suurele aknale üsna lõpusirgel ka kõik muud purje osad. Kuigi endale tundus, et uus ja noor puri ikka veel, värskena Papa käest ostetud. Mis seal ikka, endal ka aeg passi ja peeglisse vaadata, kõik me peame lõpuks sama teed käima.

Aga Pärnu suvelõpu ilmad olid viimase peal, käed kulusid ja läbi suve kestnud sõidunälg sai kustutust. Päevade ja sõidutundide arvestus läks pisut sassi, kuna mõned päevad olid justnagu poolikud, olin alguses õpilastega ja kui need kaldale läksid, sain oma sõitu sõitma hakata. Pärast Manicut proovisin sõita ka Severne 5.0 wave purjega, aga sellega ei olnud niisugust suhet nagu vana purjega, ristisin ta vaikse ilma 5.0 purjeks. Ja Pärnu Maratonil tiksusin Petersoni Loft 7.0 võistluspurjega. Kui käis, polnud kõrgust ja tiksudes ei jõudnud ka kuhugi.

Nii et uut iga-ilma purje vaja. Kui just Manicut ei leia, siis võib soovitada muud, mis sarnaselt hästi käitub. Ja masti siis ka.