Saturday, April 11, 2009

vajan hingekella, sõbrad!

Tegelikult tegin ainult tunnikese ratast. Metsa, liivakünkaid, kruusateid. Aga vist liiga tempokalt, hinge lõi kinni ja pea võttis märjaks. Eks vanus juba annab tunda ja vahele jäänud talvekuud. Külm tuul puges märja naha vahele ning kokkuvõttes kogemus kole. Ei, niimoodi ei saa rallit sõita. Tuleb teaduslikumalt läheneda, mitte nii nagu vanasti, et poom pihku ja kohe merele. Tark ei torma, vaid lükkab mootori tasapisi käima.

Seepärast, leidke mulle hingekell!

Või, oot, pagan... nüüd veel Arnoldheimeri tõbi ka... mingi muu füsio-värk oli see, äkki seedekell? Ei, voh, õige: pulsikell!
Et teaks, palju lööb ja millal kinni lüüakse!

7 comments:

Jaanus said...

Et Hingekell, ei tuleks ja treening asja ette läheks siis sellejaoks teevad ratturid esimesed ca 800km väga kerge käiguga (jalad teevad ca 90 pööret minutis) Ja pulss peaks olema aeroobses tsoonis. Muidu lähevad põlved katki või juhtub hoopis midagi hullemat. Aga ratas on väga effektiivne treening vahend ja tore kuulda, et keegi peale minu veel väntamisega tegeleb.

Jüri Kaljundi said...

http://vomax.ee/ ?

Kellade osas soovitaks äkki nii nagu kaameratega - alustada alt otsast ja vastavalt vajadustele osta vingem, kui mingid funktsioonid puudu.

Sigmal mis vist Sportlandist nt tuleb on alumine ots odavam top brändidest, kuid täitsa toimiv. Suunto viimase aastaga Polari tasemel tulnud ja arvestatav konkurent.

Anonymous said...

Heips,
pulsikell on mõislk valik. Mul on neid olnud mitu. Hakkasin akiisemalt kasama ca 4-5 a tagasi, et teaks, kuidas keha koormsega hakkama saab. Tasub kasutada!
Kindlasti ei soovita ma Nike mudeleid. Jalatseid ja riideid oskavad häsi teha, aga mitte elekroonikat. Kaks tükki olen pidanud poodi tagastama, kuna garantiiremondist teatati, et fataalne viga - kas vahetatakse ümber või makstakse raha tagasi.
Siis proovisin sakslaste Sigmaga sina peale saada. Hind oli odav, aga käsitlemine keeruline. Siis oli järg paljukiidetud -ja kasutatud Polari käes. Aga sellel oli ni palju funktsioone, et kasutamne muuus liiga keeruliseks. Nuppude funktsioonid läksid ajpikku meelest ja omavahel segamini - kogu see vidindus viskas üle, kell peaks lihtsam olema.
Nüüd olen teist aastat soomlaste Suunto kasutaja. Vot seda brändi soovitan ma küll. Esiteks näevad nad coolid välja, on häsi lihtsa ja looglise ülesehituse ning selge displega. Nupud on lihtsalt käsitletavad, loogilised ja funktsioonid hästi leitavad.
Plussiks veel see, et vastavalt harrasusalale on neil erimudeleid. Golfimängijatele, purjetajatele, mägisuusatajatele, jooksjatele, matkajatele jne. Kogu tootevalik www.suunto.com. Valik eestikeelseid selgitusi ja mudelitutvustusi näiteks http://www.matkasport.ee/msweb.nsf/pages/Tooted!OpenDocument&vw=Class&f1=Elektroonika&f2=Kellad-randmekompuutrid
Valik on Sinu!
Valdo Jahilo :)

Jaano Martin Ots said...

Tänu soovituste eest! Mul on juba üle 10 aasta olnud Suunto kompassi ja baromeetriga purjetamiskell, mis ilusti ka stardikellana töötab, aga jah, hingamist-pulssi ei loe. Peab siis teise Suunto veel soetama...

Unknown said...

Pole mingi raskekasutaja, kuid tundub, et pigem tasub võtta igaks eesmärgiks selle eesmärgipõhine lihte ja selge lahendus. ehk, kui pulsijälgimine on oluline, siis lihtne HRM kell. Enda kogemus on näidanud, et kaks Suuntot on jupsinud, kuid lihtne Polar ajab minule selgelt asja ära.
Oluline on hoopis see, et läbi vahendite õppida tundma oma hingekella, et kustmaalt see helisema hakkab. Ja selle koha pealt on inimesed väga erinevad. Mõnel ei tõuse naljalt üle 160 ja teine võib 8tunnise matkapäeva keskmiseks saada 185

Anonymous said...

Kui plaanis ka vees kasutada (surfata, ujuda)siis on ainuke lahendus Polari kellad. Kõik
peale 800 seerja töötavad ujudes, see tähendab ka vee all. Teistel tootjatel ja ka Polari 800 seerjal ei toimi vees side pulsivöö ja kella vahel.

Mart said...

Suunto T3C on väga hea hinna (2K) ja kvaliteedi suhtega entry level aparaat multispordi jaoks. Sinna käib vajadusel ka GPS külge. T3C oskab ka intervalle ja pulsitsoone.

Ratta küljes kasutan ma ise Garmin Edge 705 ja Maci peal softina Ascent'i.