Monday, September 28, 2009

tavaline Tarifa


Minu Tarifa 2009 jäi hädiselt lühikeseks - liiga paljud pooleliolevad tööasjad kodumaal tõid juba eile jahedasse tagasi. Seda ma nüüd siin häbenen ja kadestan kohalejäänuid. Mis seal ikka rääkida, Tarifa on lahe nagu alati. 2 bussitäit kama on juba nädalajagu kohal, rahvast lisandub iga lennukiga ja tegevus kogub hoogu. Lisaks Team Jahe lippudele olid väljas ka Hang Loose ja Team Chica lipud, nii et eestlaste esindus oli kohe algusest peale väga soliidne.

Sel aastal on juba sõiduilmu rohkelt olnud, hulgas 2 head Bolonia-päeva ja üks Poniente. Tuul puhub, päike paistab, ookean on sinine, Las Dunase kämpas elab lahe seltskond ja tinto on odav nagu alati. Õhtuti võib lisaks tintole valida ka rosado, blanco või ronconcola, saateks Tariku mõnus "grillin-eukalüptipuu-all-krevette"-blues ning neljapäeviti südantlõhestav flamenco.

Ühel päeval proovisime Karmoga Bolonias jibe pildile saada. Tuul oli nats nõme, kohati augud sees ja curve'le keskendumise asemel tuli tihti hoopis pumpamisega tegeleda. Mul õnnestus salvestada haruldased veealused videokaadrid jibe sooritavast Karmo laua uimest. Kui kunagi jõuan pildid-videod ära sorteerida, ehk viskan siia ka mõne lingi üles. EDIT: siin on.

Muidu pole Tarifal eriti midagi muutunud, sama trankilo fiiling ja üle mere paistev Aafrika. Teibitud kõrvadega lohesurfi instruktorid jooksevad karjudes mööda randa ja õngitsevad oma poide külge takerdunud õpilasi veest välja, edasijõudnumad loheõpilased kukutavad lohesõiduks keelatud kohtades oma kilekotte inimestele pähe. Merel välguvad neoonvärvides šortsid, ilusad tüdrukud määrivad ennast mudaga ja Karmo püüab vee all kala. Playa Aborigena sissesõidult on väravad jälle maha saetud ja surfihipide laager õitseb täie rõõmuga. Ainult Casa Porro poodi on poole väiksemaks ehitatud, et baari vastavalt suurendada ja Punta Paloma nurga taha on hakanud paarikaupa kogunema mehed, kes muidu peegelpõranda peal kükke teevad.

Ahjaa.
Ebameeldivustest ka pisut. Vargapoiste värk on hoogustunud, ilmselt on majanduskriis ka euroliitu imbunud afro-aafriklasteni jõudnud. Seekord juba üsna jultunult, mingid tüübid panid Bolonia rannas võõraid lohesid kokku, kui olid kindlad, et omanik on teise varustusega merel. Üks vargapoistest saadi küll kätte ja anti pärast pisukest töötlemist politseile üle, kuid laua ja poomi oli ta juba kaasosalistele jõudnud toimetada ja neid ta välja ei andnud. Tüüp ise väitis, et on itaallane, aga ma kahtlustan, et paar araabiakeelset tarkusesõna selle kohta, mida Allah varastega enne ja pärast põrgusse saatmist teha käsib, oleks ehk mõjunud. Aga ei tea, polnud ise juures. Igatahes, hoidke oma asjadel silm peal.

No comments: