Friday, February 23, 2007

tulin ära

See blog siin on jätk ühes teises kohas kulgenud kirjutamisele. Vanemad postitused jäävad mõneks ajaks sinna rippuma, huvilistel ei ole keelatud sealt lugeda. Linkijad, RSS-sikutajad ja bookmarkijad, palun vabandust, kui tüli tekitan.

Miks siis blogger ja mitte enam bloglines?

Sest olen viimase aja jooksul upgradenud oma arvamust kahest asjast. Esimene - Google ümber kogunenud asjad töötavad. Ja teine: ID kaart on OK. Kahjuks ei saa need kaks tõdemust omavahel kokku ja Google-maailma meie ID kaardiga veel ei lasta. Sellegipoolest lubatakse seal ühe kontoga ligi meeldivalt paljudele vajalikkustele.

Kui juba arvustamiseks läks, siis ID kaardi teemal edasi: väike vihje e-maksuameti kasutajakülgede kujundajatele ja sellele imelisele kodanikuportaalile, kus ID-kaardiga kõige rohkem toimetada saab: muinasveebi laadne rahvuslik-primitivistlik kujundusmall ei ole veebiprojektide puhul kõige õnnestunum valik.

Ja kõigile neile aga, kes arvavad, et palju kasutajatunnuseid ja erinevaid (turvanõuetele vastavalt väga keerulisi) passworde suurendavad nende kasutajamugavust, turvalisust ja privaatsust, on siin üks kasulik link: http://uselessaccount.com/

No comments: