Thursday, September 20, 2007

tean, kes on Mantlipärija võitja

Vaatasin teleshowd mantli pärandamisest. Ootused olid üles köetud, sest eelreklaamilt polnud kokku hoitud. Saade ise – tähistamata lausreklaam reklaamipauside vahel - oli ka päris OK. Napi eelarve oludes oli hea montaažiga saavutatud telepilt, mis ei jää sugugi alla CSI või LasVegase eriefektide tulevärgile. Nojah, mõnevõrra ehk. Aga sellest ei saa tavaline vaataja aru. Arvutigraafika teeb imet.

Geniaalne. Kasiinoreklaami keelu tingimustes hoida üks mängupõrgu prime-times tund aega ekraanil, selle idee väljamõtleja on rohkem väärt kui miljonikroonine aastapalk. Loodetavalt tema selle töökoha Karu juures ka saab. Mis siis, et JOKK(er), vähemalt töötab. Ja kadedad televaatajad, mina sealhulgas, unistavad, kuidas võiks elu tunduda, kui saaks elada XXX klaaskastis ja sõita sealt YYY maasturiga ZZZ firmasse tööle.

Kes ei saa miljonikroonist palka, võib vähemalt unistada, et võidab selle summa kasiinos. Ehk tuleb Jokker ja elu läheb heaks. Unistavad, nagu saates osalejadki. Nojah, võiduvõimalus üks 14-st on ikka oluliselt parem, kui tavalises kasiinos. Täpseid numbreid ma ei tea, aga kuskilt peab see 14-miljardine turuväärtus ju tulema.

Ainus puudus saate juures oli, et kui mõne muu saate või filmi vaatamisel saad täpselt aru, millal on aeg minna võileiba võtma, suitsu tegema või külmikust uus õlu tuua, siis selle saate puhul oli asi natuke segane – reklaam oli räigem kui päris reklaamipauside ajal. Mitme firma logo oli suures plaanis ekraanil? Mitme firma teenust/toodet/kaubamärki rõhutati saate sisulõikudes? Mul läks lugemine segamini. Läksin suitsu tegema enne, kui tavalist reklaamipausi tähistav kõll ekraanile jõudis.

Ahjaa. Pealkirja provokatsiooni seletus ka. Ma tean juba tänase saate põhjal, kes on võitja.

I koha saavutas XYN kasiino, kes saavutas kasiinoreklaamipiirangu tingimustes tohutu reklaamikampaania (saade ise + eelreklaamid + muu kõmu, s.h. käesolev postitus).
II kohale tuli produktsioonifirma, kelle näppude külge kogu selle rahavoo juures ka nii mõndagi kleepus.
3 - 14 kohta jagavad õlletootja ZWB, autofirma HUI, kinnisvaraarendaja KSG, nimetuks jääda soovinud puhke-ettevõte Virumaal, ja veel paljud justnagu saate sisu toetavad ettevõtted, kes järgmistes osades ekraanile ilmuvad.

Kaotajad on kõik 14 saates osalenud vabatahtlikku. Läksid kuningakrooni peale välja, kuid said pähe narrimütsi. Jokkeri mütsi, kui soovite. Kasiinos võib ka hullemini minna.

No comments: