Thursday, September 27, 2007

Klikivabrik ühines algatusega Kristiine toetuseks


Täienduseks eelmisele postitusele: otsustasime, et Kristiines toimunud ebaõiglus vajab sekkumist. Hommikul mõtlesin, et las lahendavad ise oma väiksed tülid. Üks lasi parve põhja, teine lõi mättaga nina lössi. Mõni asi, ikka juhtub.

Kuid pärast päeva jooksul kogunenud blogipostitusi, kommentaare, e-kirju ja skype-kõnesid, jõudsime järeldusele, et ei saa mitte vaiki olla. Arutasime asja kompanjonidega ja leidsime, et meie kohus on sekkuda. Jah, alkoholism on pahe. Ja noortele õlle müümine ei aita teps mitte kaasa selle pahe kõrvaldamisele. Kuid karistada üht kauplust kõigi patustajate eest ühekorraga, on sama hea kui lajatada Kiivrita-Ansipi, Palmse-Savisaare ja teiste prominentkihutajate patud korraga pimeda roolijoodiku kaela.

Otsustasime, et asume Kristiine kaitsele. Jah, võibolla, et see on tuuleveskile sõja kuulutamine , kuid see on vähim, mida me teha saame. Loodame, et mõistlikud inimesed toetavad meid.

-----

Illustratsioon: Gustave Doré: Don Quijote de La Mancha and Sancho Panza, 1863

3 comments:

Vali Dool said...

Algatus ja mõte võib ju hea olla, aga keegi ei saa ühel päeval olla keegi teine kui muidu - tänu firma omanikeringile on algatusel Paltsu poliitilise punkti võtmise maik juures :(

Isegi kui sa seda eraisikuna teinud oleks, siis oleks Palts uudistes.

Jaano Martin Ots said...

Uskumatu lugu. Kaalusime kõikvõimalikke riske, kui seda kampaaniat välja mõtlesime. Kartsime, et seda võidakse pidada omakasupüüdlikuks promoürituseks või et meid süüdistatakse ühe ettevõtte keerulise olukorra ära kasutamisel oma reklaamikampaanias, kuid süüdistust poliitilises seisukohavõtus ei osanud küll tõenäoliseks pidada.

Tõnist selle idee välja töötamise juures üldse polnudki. Idee sai alguse, kui sõbrad-tuttavad hakkasid edastama üleskutseid Kristiinet külastamisega toetada. Et ilmselgele ülekohtule seaduslike vahenditega vastu astuda. Näidata üles kodanikualgatust.

Aga paistab, et inimeste rikutust on võimata alahinnata. Millal meil valimised ongi? Igasugune turundusloogika ütleb, et selle ajaga jõuab valija kõik asjad, nii head kui halvad teod ära unustada. Isegi mitu korda.

Aga olgu. Ma võin kinnitada, et Tõnis oli ise Viru Poja vastane ja tal poleks seetõttu mingit poliitilist mõtet konkreetset ettevõtet toetada. Ma võin kinnitada, et meie eesmärk oli juhtida tähelepanu kodanikualgatuste uutele võimalustele internetis. Võin isegi rõhutada, et ka turundusel, tehiliste lahenduste testimisel ja lihtsalt pullitegemisel oli asja käivitamisotsuse juures oma osa. Kuid mitte poliitilistel ambitsioonidel. Aga eks igaüks usub seda, mida tema eelarvamused talle ette kirjutavad.

Mõeldagu siis, mida tahetakse, püüame omalt poolt veel vähem Kristiine asja võimalikke seoseid poliitikaga rõhutada.
Muutsin isegi selle postituse pealkirja korrektsemaks.

Anonymous said...

Raplas olla leitud ujula basseinis fekaale !

Otustasime tühjendada kõik vabariigis asuvad basseinid veest, et enam sellist asja ei korduks.

Igaksjuhuks võtsime ujulatel, SPA-del, hotellidel, jms. vee suures koguses säilitamise õigused, et enam sellist asja ei korduks.

Nüüd ootame huviga jooksva aasta viimase kvartali statistilisi tulemusi.
Mis tänu meie meetmete rakendamisele peaksid näitama, et enam ei ole sellised asjad kordunud.

P.S. Rapla basseini fekaale eraldanule kodanikule on tehtud suuline märkus.

Lugupidamisega,

Teie KE