Thursday, April 3, 2008

Madis Millingu ülivõimas etteaste Estonia laval



Madis on 9 ameti mees. Kõigepealt olid Valdur ja Maie. Siis sada muud palagani. Ning nüüd võimas hüpe kutselise teatri lavale, Alfred Doolittle pükstesse Estonias eile esietendatud muusikalis "Minu veetlev leedi".



Et Madis tantsida, laulda ja näidelda oskab, on ta ammu tõestanud. Nüüd tegi ta seda kõike koos Estonia ooperikoori ja orkestriga. Ja tegi hästi. Ei oskagi arvata, millise vaataja jaoks ta Eliza joodikust isana usutavamalt mõjus, kas neile, kes teda Valdurina tunnevad, või näiteks välismaalasele, kellel Madise varasemate rollidega seoseid ei teki.

Õnnitlused ja kiiduavaldused!

Muidugi oli tubli ka ülejäänud trupp. Hele Kõre astus vääriliselt Katrin Karisma poolt kunagi unustamatuks lauldud Eliza jälgedes ning meeldiva üllatuse tegi Raivo E. Tamm professor Higginsina. Tamme Higgins oli üks ehedamaid ja eestimehelikumaid tõlgendusi sellest rollist, nooruslikum ja siiram kui muud, mida näinud olen.

Ago Endrik Kerge lavastatud "Minu veetlev leedi" kinnitab, et kullafondi materjali oskab Estonia jätkuvalt hästi rakendada. Soovitan vaatama minna.

No comments: