Thursday, July 31, 2008

Pärnu ranna kaalupolitsei

Kuidas kõige kindlamalt teada saada, kas Pärnus on surfi-ilm või mitte? Tuleb Jürkale helistada. Kui ta toru ei võta, tähendab, et ilm on hea ja Jürka on merel. Tõsi, viimasel ajal tegeleb ta rohkem peesitajate kaalujälgimisega. Inimesed rannas olevat hirmus paksuks läinud. Täpsemalt võib lugeda Jürka päeviku sissekannetest.

Kui Jürka aga toru võtab, siis ta räägib ilusti ära, mis ilm on. Natuke hülgeloba ja aoodikeelset vandumist tuleb ka vahele, aga kes Jürkat tunneb, leiab tõetera üles.

Täna Jürka toru ei võtnud. Seega oli mõistlik asjad kokku pakkida ja randa minna. Seal ta oligi. Triibutas oma formulaga naisteranna ja terviseparadiisi vahet, ise pidas udusel aoodipilgul vahti. Kõik ülekaalulised rannasviibijad said nööpnõelaga poomi peale kirja pandud ja hiljem võetakse
neilt lisakilode eest ettenähtud lisatasu. Ega's Pärnu rand pole mingi Estonian Airi lennuk, kuhu igaüks võib kogu oma üleliigse ballasti tasuta kaasa võtta.

Ilm aga polnud suurem asi. XTC 115 ja GTX8,5 olid just nii piiri peal, et lainest alla läks käima, aga ülestuult käigus ei püsinud. See-eest oli suveilm ja kalipsot ei pidanudki selga sikutama.

2 comments:

Anonymous said...

Ülekilode eest trahvimine kõlab veidikene kui liigkasumi võtmine, millest meil mõne aja eest juttu oli. Nii või teisiti, ei julge ma oma massiga Pärnu randa ilmudagi. :-P

Jaano Martin Ots said...

No ei see nüüd nii hull lugu pole, et kohe trahv. See rohkem nagu selline luksusmaks või aktsiis. Et kes jaksab süüa, jaksab ka lisatasu maksta. Aga sellest tuleb Jürkaga rääkida, see on rohkem tema teema. Küllap saab temaga kokkuleppele, äkki mingi maksegraafik või kaalujälgimisprogramm...
PS. Pole ma ise ka patust päris puhas, kaalu ikka 2-3 kg rohkem, kui keskkooli lõpus. Eks ma pean rohkem koos Jürkaga trenni tegema, see surfamine sööb kaloreid nagu valimislubadused majanduskasvu.