Thursday, March 26, 2009

miks ma ei ühildu ID-kaardiga

Olen teadlik ja püüdlik e-kodanik. Kasutan juba kaua ja agiteerin teisigi. Kuigi kohati on see ikka pain in the ID-card reader.

Täna kasutasin ID-kaarti sõna otseses mõttes kaua. Oli vaja üks dokument digiallkirjastada ja riigiametile edastada. No ei ole vanainimesele intuitiivne see sk.ee lehekülg. Ükskõik mis linki vajutad, saad uue leheküljetäie reklaampläma, aga kohta kus oma allkirjastatud failike riigiametnikule kättesaadavaks teha, otsin siiamaani.

3 comments:

Leonidas said...

Miks ei loga sa sisse Riigiportaali aadressil www.eesti.ee
Laed dokumendi sinna üles, annad digiallkirja, laed digiallkirjastatud dokumendi oma arvutisse alla tagasi ja saadad, kuhu hing ihaldab...

Aga jagada saad oma digidokumente Digidoc portaalis, määrates lubatud isikute andmed...
Eeldusel, et sul on seal mõni digiallkirjastatud dokument...

Jaano Martin Ots said...

tnx Leonidas, eks ma olen ikka ennegi kasutanud neid võimalusi. Leidsin jälle ka digidoc portaalis õige koha üles. Lihtsalt selle saitidegrupi ülesehitus (sk.ee, digidoc.ee) on 98 % reklaamijuttu ja need 2 vajalikku linki on nii hästi ära peidetud, et kui neid peast ei mäleta, siis otsid iga kord ennast lolliks. Ei viitsi ju bookmarkida ka selliseid elementaarseid asju, tahaks, et need leiduksid intuitiivselt.

Anonymous said...

muideks, selline koht on ka olemas: www.id.ee