Thursday, May 7, 2009

Savisaar ja Hõbemägi, proovige Google otsingut!

Hõbemägi õigustab, miks ta avaldas Savisaare artikli. Tore, aga mõlemad mehed kas on jätnud kodutöö tegemata või ei taha tunnistada, et kirjutati minu pealt maha. Või ei viitsinud kontrollida, et maha ei kirjutaks mõni ghost-writer.

Mäletan, et eksperimenteerisin sedasorti mõttearendustega umbes aastal 2000. Kui nüüd keegi väidab, et tegemist on uue ja huvitava mõttekäiguga, võiks vaadata mu kunagise blogi kannet aastast 2006, kus viitan veel varasemale mõttemängule. Savisaar muidugi sõimab täpselt sarnase tekstiga Ansipit, aga see neil ju kombeks, vanad kommunistid omavahel.

Kahju inimestest, kui nad tõepoolest nägid nii suure vaeva, et ümber kirjutada midagi, mille Google otsing oleks valmis kujul kätte andnud. Aga jõudu edaspidisteks pingutusteks. Näiteks gravitatsiooniseaduse avastamisel oleks poliitikutel avar tööpõld. Või telegraafi leiutamisel.

Tegelikult on minu soovitus, et minge parem randa, võtke surfilaud ja nautige elu. Tuul on ka tulevikus tasuta ja erinevate erakondlaste poolt erastatud rannakruntide vahel leidub jätkuvalt kauneid kohti merele minekuks!

3 comments:

Toivo Ellakvere said...

42 = minge parem randa, võtke surfilaud ja nautige elu.

Jaano Martin Ots said...

Just, Toivo! 42 = vastus kõigile küsimustele!

Olev said...

Jaano kui Edgar sinult vana kommunisti kombel virutas, siis parandas ta "kirjavead" ära, pannes igale poole tegijaks Ansipi, ehkki veel 5 aastat tagasi oli Andrus Tartu kommunaalpoliitik ja riigi asju ei korraldanud...

Miks loete vanaks jäänud Edgarit? Tema majandusminitriks oleku aegu jäi IT-valdkonna areng kaheks aastaks seisma või mindi isegi tagasi. Ainus millega tegeles oli Vene transiidiärikatele (üks neist kartellikokkuleppe sõlmija Ossinovski) konkurentsi eeliste loomine. Kartuses, et rahvusvahelises kohtus kaotades saab avalikuks tema tegevusega riigile põhjustatud ca 500 miljonilise kahju, otsustaski Edgar maskeerida oma kriminaaklse teo raudtee tagasiostu taha... "Soodne" aeg osta? Praegu saaks Eesti Raudtee miljardiga tagasi ja 3,5 miljardi eelarve ülejäägi deponeerimisega kulda või võlakirjadesse saaduks dividendidest ära maksta vähemalt poole kohtukahjudest, mida Savisaar ministrina põhjustas.