Monday, November 29, 2010

Vajame üleliigset lehma. Jänest mitte pakkuda.

Eesti Purjelaualiitu ähvardab kustutamine loomapidajate registrist, PRIA-st tuli vastav kiri. Nimelt on nad välja uurinud, et meie nimele ei ole registreeritud ühtki looma ega loomakasvatushoonet. Kiri ähvardab, et kui me 15 päeva jooksul ei tõenda oma loomapidajaks olemise põhjust, suletakse meie andmed põllumajandusloomade registris. Mis tähendab, et ilmselt peame 15 päeva jooksul omandama mõne põllumajanduslooma või vähemalt loomakasvatushoone.
Natuke mõelnud, tuvastasime suuremate probleemideta asjade käigu. Nimelt:
  • Detsembris 2009 mõtlesime välja ja kirjutasime Kodukant Läänemaa kaudu PRIA LEADER-meetmesse projekti: pakume Läänemaa lastele juulis-augustis tasuta purjelauaõpet, parimatele jätkukoolitus võistluslaagris.
  • Märtsis 2010 kiitis PRIA maakondlik rakuke Kodukant Läänemaa projekti ja eelarve heaks ja kirjutas alla. Täitsime kõik vajalikud taotlused ja dokumendid ja viisime edasi päris PRIA kohalikku esindusse.
  • Aprillis 2010 võttis PRIA projekti menetlusse. Üritasime võimalikult palju dokumente esitada digitaalselt, registreerisime end e-PRIA kasutajaks.
  • 22. juunil teatas PRIA, et projekti menetlemise tähtaega pikendatakse 120 tööpäevani.
  • Juulis 2010 tegime oma laagri ja augustis järellaagri ära, koolitasime 220 last purjelauaga sõitma, neist 2-3 on nii säravad talendid, et loodetavalt jätkavad tippspordis. Suur osa lastest sai ka sukeldumise algõppe, navigeerimise ja orienteerumise algõppe. Vähemalt ei eksi nad nüüd enam ja loodetavalt ka ei upu.
  • Augustis 2010 teatas PRIA, et osad kohaliku rakukese poolt heaks kiidetud eelarves olnud kulud ei ole jätkusuutlikud (näiteks õppetöö käigus lagunevate purjelaudade remondiks mõeldud purjeparandusteip, liim, klaasriie, nöör jms). Kästi eelarvet vähendada ja taotlus ümber teha. Tegime. Purjelauad ja purjed olid selleks ajaks juba ammu jälle korras, muud kulud samuti tehtud.
  • 06. septembril tuli KÄSKKIRI, mis palus hakata meil juulikuus laagrit korraldama.
  • Novembris tuli ähvarduskiri, et PURJELAUALIIDU andmed kustutatakse PRIA loomapidajate registrist, kui me 15 päevaga ei põhjenda, milliseid loomi Purjelaualiit peab.
Nüüd ilmselt tuleb hoopis vangi minna, kuna meil pole lehma ja oleme põllumajandusministeeriumile edastanud valeinfot. Ehk siiski võiks piirduda jänesepidamisega - sport käib meil ju kultuuriministeeriumi alla?

Halloo, Eesti Vabariik???

6 comments:

Anonymous said...

eesmärk tore, vahendid valed.

PRIA sihid on siiski pisut mujal. see, et kohalikud ametnikud sai ära moositud, ei tähenda, et see õige oleks olnud.

Anonymous said...

http://www.jree.ee/album/23/#3

Saada see pilt ja ütle, et too loom meie treeningnimekirjas:D

Jaano Martin Ots said...

Kõik õiged, nii eesmärk kui vahendid. PRIA-LEADER meede ongi just mõeldud külaelu ednendamiseks, muuhulgas noortele nende elukohas tervisliku, huvitava, kasuliku ja arendava vaba aja tegevuse pakkumiseks.

Kedagi pole moositud, kedagi pole vale tegevuse või raha kõrvale toimetamise eesmärkidel eksitatud.

Lihtsalt selles organisatsioonis ei saa teine käsi päris täpselt aru, mida esimene ja kolmas teevad...

Anonymous said...

Pole siin midagi imestada kahjuks, meil ongi selline perses banaanivabariik.

Anonymous said...

Pole ta p***** midagi, aga päris koom juhtum küll :D

P***** on siis kui tõepoolest järgnevad sanktsioonid.

Haugas said...

Ärge heitke meelt, kodanikud eestlased, kes te tegelete tegelikkuses riigi arenguga! Miski ei kao, mis on lastesse paigutatud ja ametnike totrad struktuurid ei suuda seda tõsiasja kummutada. Jätkake jõudsalt oma tegemisi, hoolimatta Jänestest või Ilvestest, küll aegade hämarusest teile ollakse kunagi tänulikud selle õpetuse ja juhatuse eest ja mis saaks siis suurem tasu olla, kui see, et keegi ei upu ja mõnigi tippsportlane on saanud tõuke just teie tehtud laagrist. Jõudu teile.