Saturday, March 8, 2008

õnn on rahas


Trehvasin värske miljonäriga. Kogemata, möödaminnes. Lotovõitjaga, kes tegelikult oma miljonivõitu veel kätte polnud saanud. Õigupoolest oli ta alles loetud tunnid tagasi teada saanud, et tema pilet on võitnud. Kuid teadmine, et rahakuhi juba talle kuulub, tõi ta näole suure ja siira naeratuse. Õnneliku naeratuse. Üsna samasuguse, kui kokk Ženjal tollel kuulsal pildil.
Lotovõitja naeratus ütles kõik. See polnud päheõpitud poos, mida nii sageli näeb kasiinofirmade promouudises, kus intervjuu võitjaga uusi mängijaid peab meelitama. Kaamera ees lähevad inimesed sageli krampi, rambipalavik saab raharõõmust võidu. Ja tulevadki õõnsad sõnad sellest, mida head vastselt omandatud miljonitega tahetakse teha. See värske miljonär polnud nii kaugele veel mõelnud. Tema riietusest võis välja lugeda, et Bossi kauplusest on ta paremal juhul pronksiöö uudistest kuulnud ning ka tüütute pankurite investeerimispakkumised ootasid sel hetkel veel kaugel tulevikus. Ta oli õnnelik.
Oleksin tahtnud seda jäädvustada. Näitamiseks kõigile neile, kes väidavad, et õnn pole rahas. Fotoaparaat oli küll kotis, kuid siis leidsin, et pole minu asi võõrasse õnne või õnnetusse sekkuda. Tegemist polnud ka avaliku elu tegelasega ja nii jäi ta pildistamata. Vaadake selle asemel kokk Ženja pilti. Ka sellel näete siirast hetkelist õnne.
Vanasõna ütleb, et tahad olla ühe päeva õnnelik, joo ennast täis. Tahad olla aasta õnnelik, võta naine. Tahad olla kogu elu õnnelik, hakka aednikuks. Lisaksin siia täienduseks juurde, et tahad kogeda väga intensiivset õnnehetke, võida miljon. Või kraba pronksiööl tasuta limonaadi. Tõenäoliselt õnnetu lõpuga lood mõlemad.

No comments: