Wednesday, March 7, 2007

inimestest hea meel

Täna nägin, kuidas üks väga Taivo Luige moodi mees sõitis Daewooga mööda tänavat ja kuulas valjusti araabia diskot. Daewoo oli mõlkis, tümps üsna plekine, kuid mees ise rõõmus.

Kui auto lähemale jõudis, siis sain aru, et ei ole Taivo. Oli hoopis üks üsna euroopaliku väljanägemisega araablane, kellel samasugune lõuahabe ja elurõõmus naeratus, sportlik surfisärk seljas ja trendikas päikseprill ees.Sõitis oma piniseva-pläriseva tümpsuga edasi ja mina kõndisin oma teed. Aga midagi jäi meelde kripeldama. Midagi nagu ei sobinud pilti. Võib-olla meenus mulle, et Eestis näeb nii vähe rõõmsaid inimesi? Või et araabia tänaval eestlasest sõbra näoga meest nähes meenub, kui kurja näoga on Eestimaa teedel veerevate autode roolis istuvad inimesed?

Taivo, ära solvu. Sind näeb harva mossis näoga. Umbes sama harva, kui araablast. Muidugi, kui sa araablasele just kauplemise käigus koletut tünga pole teinud. Igatahes, tervitus Taivole, kus iganes sa ka ei rändaks. Tule mõni päev Dahabi, vesi on soe, tuul tugev ja elu on lisaks sellele, et ilus, ka väga odav. Ja inimestel hea meel, et hing sees. Vähemalt siin.

1 comment:

Anonymous said...

ehehee, no see on juba 101% võrdset kohtelemist, kui tänasel päeval mehed ikka meestele mõtlevad ;)

ja Sa rändad ikka tublisti, jmo