Wednesday, September 3, 2008

elueesmärk: olla vihane ja õnnetu?

e.Lu toob välja 8 põhjust, miks Eestis ei ole hea elada. Väga tabavalt, kusjuures eriti väärib esiletõstmist nende põhjuste omavaheliste seoste leidmine. Postitusele endale ei oskagi midagi lisada, küll aga polemiseeriks mõningate kommentaaridega. Näiteks BC omaga, kes väidab, et Eestist lahkuvad need, "kes kohapeal lihtsalt hakkama ei saa". Võibolla, et asi nii ongi. Kuid sellega ei vaidlusta BC ühtki 8-st põhjusest, vaid järeldab, et kohale jäävad need, kellele nimetatud asjaolud millegipärast meeldivad või kes peavad auasjaks neid välja kannatada.

Papa ütles kord kuulsat lauamängu parodeerides, et võidab see, kellel on kohale jõudes kõige rohkem kõrgust. Tõsi ta ju on. Pingutada ja kannatada on mõtet just niipalju kui vaja. Kui sellest saab eesmärk omaette, on tegemist kas masohhismiga või on asjast lihtsalt valesti aru saadud.

BC vastab e.Lu postitusele, et eestlase elueesmärk ongi olla stressis ja õnnetu.

7 comments:

Indrek said...

nagu tüüpiliselt - võetakse kogu jutust üks osa ja siis kritiseeritakse seda kui eraldiseisvat lauset.

miks sa ei vihjanud minu kommi alguses olnud lausele: täpselt samade punktide kohta võib kirjutada IGA suvalise riigi ja rahva teemal. olen olnud mitmel pool ja näinud seda kõike pealt. ???

ühtlasi lükkan sellega ümber seal sissekandes olnud vingu, et VAID EESTI on see sitt koht maailmas.

Jaano Martin Ots said...

... jah, sry BC, selle sinu kommi alguspoolega võib tõesti osaliselt nõustuda. Et ka mitmel pool mujal VÕIB olla sama ebameeldiv elada. Kas samadel või muudel põhjustel, kui e.Lu välja toob, vahet pole. Mõnel pool on ebamugavusi siiski kindlalt vähemalt ühe, 8-nda punkti jagu vähem ja ka ülejäänud avalduvad kergemal kujul.

Mu retooriline küsimus oli: kas need, kes üldiselt ebameeldivaks peetavates tingimustes kohale jäävad, teevad seda nõrkusest või tugevusest? Kas nad ei jaksagi paremat tahta-otsida või sunnivad ennast kannatama näiteks patriotismist? Või suudab keegi tõesti ennast VEENDA, et see siin ongi parim?

Indrek said...

sellele retoorilisele küsimusele: kas need, kes üldiselt ebameeldivaks peetavates tingimustes kohale jäävad, teevad seda nõrkusest või tugevusest?

saab vastata vaid siis, kui on ära defineeritud, kus on parem ja kus on ebameeldivam paik. aga nagu me juba sellest diskussioonist oleme leidnud - inimesed peavad nendeks erinevaid paiku.

olen mitme oma sõbra pealt näinud, kuidas nad kehvast eestist lahkuvad (olles siin kõigi ja kõigega tülli läinud või hakkama mitte saanud) ning siis kuskil välismaal elavad elu, kus peavad poes kaupu riiulile laduma k0400-0600 ajavahemikul - ning see ongi kogu nende unistuste maa!

lisaks ei tunnustata neid seal kui inimesi, vaid kui töölooma kuskilt pärapersest

Indrek said...

ahjaa.. unustasin lisamata: mõned inimesed vinguvad et kõik on sitt ja kiruvad selles TEISI, mõned inimesed aga ei vingu, vaid teevad ISE midagi selleks ära, et asja paremaks muuta. kumb sina oled?

Anonymous said...

Tundub, et areenile on astunud terasest rinna ja silmaklappidega "maailmaparandaja" :)

Indrek said...

to juno: just täpselt! ainult et maailmaparandaja, mitte "maailmaparandaja".

McSylt said...

kle tule paranda mu jalgratas ära