Wednesday, May 2, 2007

must väljas ja info puus

Tegelikult tahtsin öelda, et juurdepääs Eesti meediakanalite infole on kahtlaselt kehvaks jäänud. Postimeest pole juba päev otsa õnnestunud avada, Päevaleht teatab eelmise aasta 2. oktoobri kuupäeva näidates, et 10 min hoolduspaus. Delfi, mille suurem väärtus kui uudised, olid tihti ajakirjanikust paremini informeeritud kommentaatorid, keelas kommenteerimise ära.

Ei ole otsest kinnitust leidnud, aga tundub, et välismaiste serverite kaudu lähenejaid ahistatakse eriti. Mitte ainult kommentaaride lisamisel. Arvestades rünnete suurt arvu, tegelikult arusaadav ka. Aga Lotmani artiklit oleks Postimehest ikkagi tahtnud lugeda. Ehk peaks linkimise asemel mingi muu info vahendamise lahenduse välja mõtlema? Kopeerima lugusid kuhugi dotcom või dotnet serveritesse? Noh, et uudised ikka liikuma saaks ka siis, kui häkkerid oma tahtmise peaksid saama või midagi...


Pealkirja selgitus: mõiste 'blackout' päritolu, tunnistan ausalt, ei tea. Sellepärast tunduski huvitav olevat see ära tõlkida. Ning ainus tõsikiire ja enamvähem adekvaatne info, mis Eestist tuleb, pärineb blogidest. Mida parimal viisil kogub ja serveerib blogipuu siis blog.tr.ee.

2 comments:

Anonymous said...

vene poolt on rünnakuid nii palju, et eesti uudisteserverid on umbes. proovi, äkki saad www.jah.ee kaudu

Ing. said...

Itaaliast postimehele ligi ei saa.