Wednesday, June 6, 2007

roheliste seisukoht kuluhüvitiste osas

Mart Jüssi vastas mu kirjale kuluhüvitiste kohta kiiresti. Meeldiv. Mu kogemuse järgi esimene poliitik, kes valijaga vaid kuluaruande tšekkide järgi ei "kohtu", vaid reaalajas sisuliselt suhtleb.

Ei kopeeri siia kogu kirja, vaid tsiteerin olulisemat:

oleme fraktsioonis selles kuluhüvitise asjas üsna ühemeelselt nördinud viisist kuidas hüvitisi on eelnõus esitatud ja kuidas asju on seni välja poole kajastatud. Me ei ole üldise suuvetttäis suhtumisega kaasa läinud kuid meie põgusad kokkupuuted pressiga on jõudnud väljunditeni kus tõdeti roheliste erimeelsust alles viimastel päevadel. Varem on ilmselt olnud ajakirjandusel põnevam näidata et KÕIK on nõus ja eks see masendas meid veidi. Igatahes oleme hüvituse osas teinud muudatusettepaneku kus siiski see summa maksustataks kui see palgale lisatakse.

Jüssi lisas, et lõpphääletus on roheliste fraktsiooni liikmetele vaba, kuid tundes vanade riigikoguerakondade vastuseisu, on siiski karta, et asi läheb läbi ning roheliste selleteemalist kisa ning vastuhääletamist võidakse hoopis populismina tõlgendada.

Olgu siis see blogipostitus üks populismivaba ja sõltumatu väljund, mis ütleb, et rohelised ajavad õiget asja. Ja kui veel ei saa mõistusega jõu vastu, siis ehk mõne järgmise riigikogu koosseisuga asi muutub paremuse poole. Kuigi Linnar ütleb, et lootus ei ole tegutsemismeetod, on see ainus, mida praegu teha võimalik.

No comments: