Wednesday, April 18, 2007

Harley Mac Davidson, vau!

Macintoshi arvutitel ning Harley Davidsoni mootorratastel on palju ühist. Võiks lausa öelda, et kui Mac oleks tsikkel, oleks ta HD ja kui Harley oleks arvuti, oleks ta Mac. Avastasin selle seaduspärasuse, kui püüdsin: a) uue G3 modemi internetiühendust tavalisest läpakast wifi kaudu välja jagades MacBookile kättesaadavaks teha; b) sama G3 modemit Macile otse külge ühendada. Ei õnnestunud kummalgi moel. Noh, ma pole ilmselt piisavalt pühendunud IT-mees ja Maci puhul ei tea ma üldse, mis karul kõhus on.

Samal ajal akna all põristav Harley tõi aga tõdemuse, et kindlasti on Mac väga hea arvuti, parim. Nagu Harley on tsiklite tsikkel. Ja ühiseid jooni neil on.

Mõned eelised kasutamiskindluses ja teatud funktsioonides.
Palju puudujääke tavakasutuses.
Vinge disain ja VÄGA arenenud vidinaturg, mis sama disainiga pudipadi rahaks pöörab.
Absoluutne ühildumatus kõige muuga, nii et patt on isegi proovida mõnd no-name asja külge kruvida.
Ülepaisutatud hind, mis püsib ka kasutatud masinate järelturul.
Andunud fännid, kes on oma brändi eeliste tõestamiseks valmis sõdu alustama.

Harley vaieldamatud eelised tulevad välja motomeeste kokkutulekutel. Ja trendikate kesklinnakohvikute ees parkimisel. Ka Maciga wifikohvikus istudes olen sama tunnet tundnud – trenditeadlikumad inimesed noogutavad lugupidavalt pead, fännidest kaaskasutajad tulevad juttu rääkima. Et mis aasta mudel ja kuidas tuunitud ja mis nippidega ma raskemaid situatsioone lahendanud olen. Vahetatakse aadresse ja paremate hooldusmeeste kontaktandmeid. Tsunftitunne on tugev.

Kuid ringrada ja krossi sõidetakse jaapani või euroopa tsiklitega ja suured serverid saavad õunamärkideta hakkama. Jaapani varuosad pole Harley jaoks. Ühilduvusküsimused muutuvad varsti iga macikasutaja teiseks erialaks. Sellegipoolest võib olla uhke tunne, kui kaubamärgina tuntud mürin üle promenaadi käib või kui foto/videotöötlusprogramm ka tippresolutsiooniga materjali kallal kinni ei jookse.

Argipäeviti sõidab Harley-mees siiski tõenäoliselt Toyotaga tööle ja kui Maci kasutajal oma kuldsest üksindusest villand saab, lülitab ta ümber XP-le või kasutab salaja mõnd tavalist arvutit. Ja pühapäeviti ilusa ilmaga kadestan mina vaikselt neid eliidi hulka kuuluvaid, kes oma Harley treilerilt maha veeretavad ja mere äärde põristavad. Et seal tavaläpaka akust kordi kauem vastu pidava MacBooki säravselgelt ekraanilt kvaliteetset filmi vaadata.


PS. Kui MacDavidsoni kasutajad end nüüd minu peal välja elada soovivad, on kõik teretulnud. Ise kasutan Delli, sõidan Fordiga. Pidulikemateks sündmusteks olen küll Maci laenanud, kuid HD-ni jõud ei küüni, sest sellist asja ei laenata. Motokogemus jääb seega vaid KTM tasemele.

1 comment:

Anonymous said...

ahahahahaaa, on on küll. ise maci kasutaja, aga jutt õige. sõdu siiski alustama ei hakka.:D